Wat zijn de beste glazen voor champagne?

Wat zijn de beste glazen voor champagne?

De meeste mensen drinken champagne alleen tijdens bijzondere gelegenheden. Het eerste wat in je opkomt is natuurlijk Oud & Nieuw. Maar ook tijdens een huwelijk, een bijzondere verjaardag, een afstuderen of zelfs tijdens een uitvaart (het leven vieren) zijn er genoeg mensen die aan de bubbels gaan, bijvoorbeeld ferrari champagne. Wat mensen dan nog wel eens willen vergeten is het glas. Dit is echter wel een relevant onderdeel van het champagne drinken. In dit blog lees je wat drie van de beste champagneglazen zijn. Veel van deze glazen zijn makkelijk online te verkrijgen.

Schott Zwiesel Fortissimo

De Schott Zwiesel Fortissimo glazen zijn altijd een goede keuze. Deze kristallen glazen hebben een mooi en stijlvol ontwerp en zijn bovendien stevig. Deze glazen hebben een inhoud van 0,24 liter en passen zonder enig probleem in de vaatwasser.

Luigi Bormioli Atelier

Dit grote champagneglas, met een inhoud van 0.3 liter is een stevig glas met een tijdloos design. De Luigi Bormioli Atelier heeft een lichte hoek, wat betekent dat de kelk minder snel zal breken en de aroma’s van de champagne beter tot hun recht komen. Ook dit kristallen glas mag in de vaatwasser.

Italesse Privé Flûte

Het Italesse Privé Flûte glas is een elegant glas. Het glas heeft wellicht een inhoud van slechts 0.15 liter, maar is wel te gebruiken voor meerdere gelegenheden. Behalve proosten met champagne is dit glas ook geschikt voor een dessertwijn. Net als de twee bovenstaande glazen mag dit glas gewoon in de vaatwasser.

Waarom heb je een champagneglas nodig?

Denk je na het lezen van bovenstaande: ‘’waarom heb ik eigenlijk een champagneglas nodig?’’. Dat is niet heel erg ingewikkeld. Champagneglazen zijn er ten eerste elegant en perfect om mee te proosten tijdens bijzondere gelegenheden, dat is waarschijnlijk niet nieuw. Maar wist je ook dat een goed champagneglas ervoor zorgt dat je optimaal geniet van de champagne? Het glas zorgt namelijk voor een optimale smaak. De aroma’s komen in het juiste glas perfect.

Waar je op moet letten bij de aankoop van een champagneglas

Er zijn vier belangrijke punten wat je in de gaten moet houden wanneer je op zoek gaat naar de perfecte glazen:

  • Inhoud

Het perfecte champagneglas heeft een inhoud van minstens 0.15 liter en maximaal 0.30 liter. De hoeveelheid champagne in een glas is belangrijk om een goede smaak te ervaren.

  • Vorm

De vorm van je champagneglas hangt af van wat je het belangrijkst vindt. Vind je de smaak het belangrijkst? Ga dan voor een coupe. Ben je meer van de elegantie? Dan is een flûte echt iets voor jou.

  • Glaswerk

Je wil natuurlijk een stevig champagneglas. Het is eeuwig zonde wanneer je een glas koopt die na een aantal keer al kapot gaat. Een goed champagneglas is loodvrij kristal of modern versterkt.

  • Schoonmaak

Een stevig champagneglas mag in de vaatwasser. Handig. Heb je een glas wat niet in de vaatwasser mag, dan moet je poleren. Het enige wat je dan doet is het glas afspoelen en laten drogen. Gebruik geen sop! Dat gaat ten koste van de bubbelvorming.

Proost!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *