Waarom je nog steeds naar de tandarts moet als je vaak een orthodontist bezoekt

Waarom je nog steeds naar de tandarts moet als je vaak een orthodontist bezoekt

Heb je net je beugel gekregen? Gefeliciteerd! Je bent op weg naar een gezondere, mooiere lach! Je kunt de beste resultaten verwachten als je je houdt aan goede mondverzorgingsgewoonten. Dit betekent dat je, naast elke dag poetsen en flossen, elke 6 maanden naar de tandarts moet gaan tijdens je orthodontische behandeling. Ontdek waarom je nog steeds naar de tandarts moet, ook als je regelmatig naar de orthodontist gaat.

Een mooiere glimlach

Als je een beugel of een ander orthodontische beugel hebt, dan neem je een prachtige stap in de goede richting als het gaat om je mondgezondheid. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de effecten van een rechtere, mooiere glimlach. Niet alleen kan een rechtere lach meer zelfvertrouwen geven bij volwassenen, maar het heeft ook invloed op de ontwikkeling van een kind. Orthodontist Amstelveen is bedoeld om problemen met de beet en de jeitlijning bij kinderen te verhelpen, die in de toekomst kunnen uitgroeien tot ernstige mondgezondheidsproblemen.

Behandelingen door de orthodontist

Het is ook bewezen dat een orthodontische behandeling als volwassene of tiener iemand meer zelfvertrouwen geeft. Onderzoeken tonen aan dat mensen die hun tanden laten rechtzetten zelfverzekerder, gelukkiger, succesvoller, rijker en zelfs betrouwbaarder zijn. Uit een onderzoek bleek ook dat mensen met een rechte glimlach een betere baan konden krijgen dan hun concurrenten, vergeleken met iemand die dat niet had. Kortom: een orthodontische behandeling kan wonderen doen voor je leven en je mondgezondheid.

Jouw orthodontische behandeling

Er zijn zoveel opties als het gaat om orthodontische behandeling. Patiënten die naar een orthodontist gaan, krijgen vaak een traditionele metalen beugel, een linguale beugel of een keramische beugel. Een linguale beugel is een metalen beugel die aan de achterkant van jouw tanden wordt geplaatst. Keramische beugels lijken op metalen beugels, maar ze zijn gemaakt van keramisch materiaal dat van nature wit is. Bij alle drie de opties wordt het veel moeilijker om de tanden schoon te houden dan zonder beugels en draden die op de tanden zijn bevestigd. Jouw tijd met een beugel is een van de meest voorkomende momenten voor tandbederf en tandvleesproblemen.

Poetsen en flossen

Veel mensen hebben al moeite om hun tanden voldoende te poetsen en te flossen. Uit onderzoek blijkt dat tandbederf de meest voorkomende chronische ziekte is waar kinderen en volwassenen tegenwoordig mee te maken hebben. U kent tandbederf door de term “gaatjes”. Tandbederf komt nog meer voor met een beugel. Elke keer als een patiënt eet, wordt het voedsel tegen de beugel en de draadjes gedrukt wanneer de patiënt kauwt. Dit kan elke keer gebeuren als een patiënt eet, snackt en drinkt. Dat voedsel blijft dan op iemands tanden en in de brackets zitten totdat het eruit wordt gehaald. Het schoonmaken van brackets kan een tijdrovende klus zijn, maar het is wel een klus die gedaan moet worden.

Zorgen voor je tanden

Een beugel heeft veel voordelen voor iedereen die hem draagt. Ze kunnen echter ook veel problemen voor de mondgezondheid opleveren als u niet voorzichtig bent. We hebben voortdurend patiënten die een orthodontische behandeling ondergaan. Tijdens uitgebreide onderzoeken helpen we deze patiënten vaak met goed poetsen en flossen.

Zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij een bezoek aan hun tandarts tijdens hun beugelperiode. Een orthodontist moet u laten zien hoe u beugels en draden op de juiste manier schoonmaakt en hoe u dat gemakkelijker kunt doen. Wij laten patiënten ook vaak zien hoe ze hun beugel moeten verzorgen. De belangrijkste tips die onze patiënten helpen zijn

Poets na elke maaltijd in plaats van alleen ’s ochtends en ’s avonds. Telkens als u eet, komt er voedsel in jouw beugel terecht. Dat voedsel hoopt zich ook op rond de beugels op de tanden. Vaker poetsen vermindert de voedsel- en tandplakophoping.

Gebruik een proxaborstel of waterpik. Een proxaborstel is een borstel die de vorm heeft van een kleine kerstboom. Het kan al dat vastzittend voedsel uit uw beugels krijgen. Een waterpik schiet ook water door de scheurtjes in uw tanden en in uw beugels om voedsel eruit te krijgen.

Gebruik flosdraad. U kunt kiezen voor flosdraad met draad of flosdraadinsteker, waarmee je gewone flosdraad gemakkelijker door de openingen in je tanden kunt steken. Je rijgt de flosdraad net als een naald onder de draden door en flost vervolgens zoalsje  gewend bent.


Bezoek de tandarts tijdens uw behandeling bij een orthodontist zoals ConfidentOrtho!

Het is belangrijk om naar de tandarts te gaan

Poetsen en flossen zijn van vitaal belang voor een goede mondhygiëne tijdens uw orthodontische behandeling. Maar u moet ook naar de tandarts. Sommige patiënten denken dat een bezoek aan de orthodontist voldoende is, omdat een orthodontist in ieder geval naar je gebit kijkt. Hun werk is echter heel anders dan dat van een tandarts. Ze onderzoeken je niet op tandbederf en behandelen geen gaatjes of tandvleesproblemen, tenzij hun instelling tandheelkundige diensten aanbiedt. De meeste doen niet zowel orthodontie als tandheelkunde. Dat betekent dat je minstens twee keer per jaar naar de tandarts moet, zoals je normaal ook zou doen.

Chef kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *