Waarom geen voedsel in restafval container?

Waarom geen voedsel in restafval container?

Dit soort afval wordt bedrijfsafval genoemd, maar wordt in mindere mate in het huishouden gebruikt. De restafval container is het afval wat gewoonlijk in de vuilnisbak verdwijnt, zoals bijvoorbeeld theezakjes, soepblikken en koffieprut. Grofvuil, puin, houten planken en asbest is verboden. Zo ook etensresten mag niet in de restafvalcontainer, dit hoort in de Swill container, omdat etensresten ongedierte aantrekt. Als je etensresten scheidt, dan hoef je de restafval ook niet zo vaak te legen. Bedenk ook dat organisch afval zwaarder weegt, als dit in een andere container wordt gedaan, wordt er meer naheffing gerekend. Je bent verplicht afval zoveel mogelijk te scheiden, dit is beter voor het milieu.

Wat gebeurt er verder met het restafval?

Waar vroeger al het vuil op de vuilnisbelt belandde, wordt nu meer aan duurzaamheid gedacht. Verbranding vindt plaats in moderne afvalenergiecentrales, waarbij de warmte wordt omgezet in energie. De Rijkswaterstaat gebruikt de overgebleven as voor het ophogen van wegen. Door afval te scheiden bespaar je niet alleen kosten, maar bespaar je ook op het milieu. Het afval wat niet te scheiden is, is bestemd voor de restafval container. Je kunt ook een keer een extra leging krijgen als je te veel afval hebt.

Een container huren is gemakkelijk

Wat zo handig is aan een container huren is dat je niet naar de milieustraat hoeft te gaan. Dat betekent zonder onderbreking doorwerken. Een container huren doe je lekker gemakkelijk online, daar hoef je dus ook niet de deur voor uit. Als je de container op een eigen terrein kunt plaatsen, let erop dat je over voldoende plek beschikt. Als je twijfelt welk formaat je nodig hebt, is het verstandiger om een grotere container te huren. Denk eraan dat een tweede container erbij duurder uitvalt. Ga even na of je een vergunning nodig hebt en check van tevoren wat er allemaal in de container mag.

Chef kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *