Dit zijn de ingrediënten van Blond bier

Dit zijn de ingrediënten van Blond bier

Een blond bier kun je herkennen aan de kenmerkende goud-gele kleur en de soepele en toegankelijke smaak. Omdat er voor blond bier veelal lichte mouten worden gebruikt, die hebben niet zo’n uitgesproken smaak. Belgische blond bieren zijn vaak wat fruitiger van smaak terwijl  blond bieren uit Nederland wat aromatischer – en bitter smaken.

Over blond bier

De populariteit van blonde bieren is een relatief nieuw fenomeen en een trend van de laatste jaren. Voornamelijk in hét bierland van Europa: België werd de opkomst van lichtere bieren met argusogen bekeken. Daar werden donkere bieren met een betere mout meer gewaardeerd. Maar met de opkomst van pils viel ook de opkomst van blonde bieren niet meer te stuiten.

Eén van de populairste blond bieren komt van Leffe. En ironische genoeg komt Leffe uit België. De abdij van Leffe werd in 1152 opgericht en tegenwoordig wordt Leffe blond gebrouwen in Leuven.

Een blond bier zelf brouwen

Liever zelf aan de slag met brouwen? Er zijn veel recepten beschikbaar waarmee je zelf verschillende blonde bieren kunt brouwen. Het brouwen van je eigen bier hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn. Bij brouwpunt.nl zijn starterspakket verkrijgbaar vanaf €30. Daar zit alles in wat je nodig hebt om zelf 5 liter bier te brouwen.

De basis ingrediënten voor blond bier zijn mout, hop en gist. Voor blond bier gebruik je meestal lichte mouten en een hop zoals Hallertauer Perle en gist type 5. Zelf kun je dan nog smaakmakers toevoegen zoals sinaasappelschillen. Met die smaakmakers kun je eindeloos experimenteren om een unieke smaak te creëren.

Bij brouwpunt.nl koop je zo’n brouwpakket voor blond bier. Hier zit alles wat je nodig hebt, je kunt dus direct beginnen. Zelf heb je alleen nog een pan waar minimaal 8 liter in kan nodig. En een keukenzeef en thermometer. En vergeet natuurlijk de flesjes niet om het blond bier in te kunnen bottelen.

Chef kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *