3 tips voor het verbeteren van de zoekfunctie op jouw webshop

3 tips voor het verbeteren van de zoekfunctie op jouw webshop

Elke webshop heeft wel een zoekfunctie. Dit is ervoor bedoeld zodat bezoekers eenvoudig kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Een zoekmachine functioneert echter niet altijd soepel op elke webshop. Wanneer de zoekmachine niet snel functioneert, zullen bezoekers geïrriteerd raken en de webshop waarschijnlijk afsluiten. Dit kan je voorkomen met behulp van faceted search. Dit houdt in dat je webshop gekoppeld wordt met Bigshopper. Dit leidt uiteindelijk tot een zoekmachine die optimaal functioneert. Je kunt de zoekfunctie verbeteren door onder andere de spelfouten eruit te filteren. Zo voorkom je namelijk pagina’s waarbij mensen niets kunnen vinden. Het is van belang dat je de zoekbalk een goede plek op de webshop geeft, bijvoorbeeld bovenaan waar het goed opvalt. Tot slot is het handig om eerder gezochte zoekopdrachten te laten zien aan de bezoeker van de webshop.

Ben jij op zoek naar eerlijkheid?

Als op zoek bent naar eerlijkheid over producten, dan is een prijsvergelijker ideaal. Een prijsvergelijker biedt je namelijk een overzichtelijk beeld. Je kunt hiermee niet alleen prijzen van producten vergelijken, maar ook kwaliteiten en kenmerken van producten. Een prijsvergelijker heeft niet als doel om jou wat te verkopen, maar om jou zo eerlijk mogelijk te informeren. Wanneer je zelf producten zal vergelijken met elkaar, zal je deze eerlijkheid niet kunnen bereiken. Bij een prijsvergelijker is het bovendien mogelijk om te filteren op merk of op het soort product. Indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar telefoonaccessoires van het merk Apple, dan kan je dit eenvoudig met elkaar vergelijken. Je zou echter ook kunnen filteren op verkoper. Het is dus mogelijk om producten van een webshop als Wehkamp met elkaar te vergelijken.

Hoe werkt faceted search?

De faceted search vindt plaats doordat er een analyse wordt gemaakt van alle producten op jouw webshop. Indien je een kleding webshop hebt, worden alle kledingstukken geanalyseerd. Deze analyse maakt een optimale zoekmachine mogelijk. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk zoeken naar: ‘tops met lange mouwen’. Faceted search duurt bovendien niet enorm lang. De analyse vindt binnen een korte tijd plaats. Vervolgens stel je de zoekmachine in op de webshop. Je zou hier eventueel nog filters en dergelijke aan kunnen toevoegen, zodat bezoekers bijvoorbeeld kunnen filteren op prijs.

Chef kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *