3 tips om je keuken schoon te houden

3 tips om je keuken schoon te houden

De keuken is een plek in huis die je veel gebruikt. Het is dan ook een plek die het zwaar te verduren krijgt als het aankomt op vuil. Denk aan etensresten, vet vlekken op het fornuis en smerig servies. Je wilt dan ook uiteraard dat je keuken een schone plek is in huis. Een vieze keuken kan immers ook leiden tot de aanwezigheid van ongedierte. Ook al is het dus misschien niet de leukste taak, het schoonmaken en schoonhouden van je keuken is een must. Vandaag geven we je dan ook een aantal handige tips, van bijvoorbeeld een Inductie beschermer van Topdoek tot de meest efficiënte schoonmaakspullen.

Alle kleine beetjes helpen

Als je altijd opkijkt tegen het opruimen en schoonmaken van de keuken dan komt dit waarschijnlijk doordat je teveel afwas en vuil te lang laat staan. Vandaar dat we je het advies geven om telkens wanneer je iets hebt gebruikt in de keuken, het na afloop vrijwel direct weer op te ruimen. Stop bijvoorbeeld het servies na gebruik direct in de vaatwasser en ga even met een doekje over het fornuis en het aanrecht. Zo voorkom je dat vuil zich ophoopt.

Bescherm je aanrecht en inductieplaat

Een tweede tip om een vuil aanrecht te voorkomen is om je aanrecht goed te beschermen tegen vuil en krassen. Dit kun je doen met zogeheten aanrecht beschermers en inductie beschermers. Deze beschermers kun je eenvoudig aanbrengen op je aanrecht of inductieplaat waardoor deze langer mee zullen gaan.

Gebruik azijn voor een schone keuken

Als je vaak poetst in huis dan weet je vast en zeker dat een simpele azijn een wondermiddel is. Ook voor het poetsen van de keuken kun je azijn gebruiken. Azijn werkt bijvoorbeeld uitstekend voor het ontvetten van je keuken. Gebruik het dan ook om je tegels en fornuis weer te laten blinken als vanouds.

Chef kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *